Rogán Antal ma nem lehet néma

Rogán Antal 2012. december 2-án a neonáci eszmék terjedése elleni nagygyűlésen a parlamentnél több tízezer tiltakozó előtt azt mondta: "Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik, vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék, önbecsülésétől megfosszák, szabadságát elvegyék, listával fenyegetőzve megbélyegezzék."

Rogán Antal 2012. december 2-án Gyöngyösi Márton és a Jobbik vállalhatatlan kijelentései kapcsán kijelentette, hogy "a haza ma nem néma". Ha a Fidesz frakcióvezetője akkor őszintén mondta, hogy "nem elég az erkölcsi felháborodás, (...) ha valaki a legelvetemültebb politikai gonoszság eszközeit ajánlja a magyarok figyelmébe", akkor ma sem maradhat néma.

Decemberi szavainak tükrében felszólítjuk a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy pártja nevében határolódjon el képviselőtársától, Papcsák Ferenctől, aki egy videofelvétel tanúsága szerint Vona Gáborral és Gyöngyösi Mártonnal együtt ünnepelt a Jobbik idei március 15-ei rendezvényén! Az azonnali és világos elhatárolódás után pedig Papcsák Ferenc azonnali lemondásának kell következnie.

Magyar Szocialista Párt