2012. június 26. 10:46

Rogán Antal ne álljon meg egy embernél

"Rogán Antal polgármester kérésére a múlt héten lemondtam a szántóról – mondta el a Blikknek a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. ügyvezetője, aki állítása szerint a földbérleti szerződés felmondását már elküldte a Nemzeti Földalapkezelőnek.  

– A polgármester úr nem indokolta kérését." Az irány jó, de ettől még a mutyi árnyéka nem távozott el a Fidesz képviselői és holdudvara felől. Ezért azt javasoljuk Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy ne csak saját embereit utasítsa, hanem tegyen lépéseket a frakcióban és a pártban is a mutyi megszűnésére.

Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy Orbán Viktor kormánya saját oligarcháit hizlalja a földbérleti pályázatokkal és szinte csak az kap földet, aki fideszes. Nem gond, ha gyógypedagógus, ha műkörmös, ha 200 kilométerre lakik a földtől, ha földet, pláne állatot eddig csak filmen vagy állatkertben látott, csak a "mi kutyánk kölyke" legyen. 

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszéde után pedig nyilvánvaló, hogy már nem is szégyelli, hogy lebukott egy ország előtt, sőt, tovább ösztökéli miniszterét, hogy folytassa az állami vagyon fideszes kézbe juttatását. Mindezt nyíltan, gátlástalanul, az Országházban. Ha a miniszterelnök vállalja a mutyizást, az legyen az ő gondja, számoljon el ő a becsületével.

Azonban ezzel besároz tisztességes, a földért, a mezőgazdaságért, az agráriumért egész életüket, becsületüket feltevő jobboldali, fideszes érzelmű embereket is, akik kiváló pályázataikkal jogosan jutottak földbérlethez. Ezeket az embereket mossa össze ezzel a gazemberséggel. 

Megértjük, ha Rogán Antalnak ez már sok (nekünk már az ez előttiek is azok voltak). Azonban arra kérjük, hogy ne álljon meg egy beosztottja leállításánál, hanem kezdje el a Fidesz-frakció megtisztítását és folytassa a Fidesz tagságával, holdudvarával. Legyen nyilvános végre az állami vagyon szétosztásának módja és ne a Fidesz-közeliség, hanem a szakértelem, a föld iránti elkötelezettség, a pályázati feltételek szabják meg, ki kap állami földet bérletre Magyarországon. Ez nemzeti érdek, messze túlmutat a politikai érdekeken. 

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő