Rogán kötvénybotránya: az MSZP 75 százalékos különadót követel és kezdeményezi az offshore cégek nyilvános elszámoltatását!

Ismét kiderült, hogy a letelepedési kötvények árusítása a korrupt Fidesz-kormány tagjainak privát biznisze: sajtóhírek szerint ugyanis az egyik, speciálisan magyar kötvényforgalmazásra létrehozott offshore cég még azelőtt megalakult, mielőtt Rogán Antal benyújtotta volna a letelepedési állampapírok kibocsátásáról szóló törvénymódosító indítványát.

Ez azt jelenti, hogy Rogán Antal előre megsúghatta az offshore cég tulajdonosainak a milliárdos üzlet lehetőségét. Ha ez így volt, akkor a kérdés már csak az: mennyit kapott ezért? Vagy esetleg ő maga is érdekelt?

Az MSZP továbbra is követeli, hogy a kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal számoltassák el, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vessenek ki!

Az MSZP minderről 2016 szeptemberében már törvényjavaslatot is benyújtott, ám a korrupt Fidesz erről még beszélni sem volt hajlandó.

Botka László kormánya fel fogja számolni ezt a százmilliárdos fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti. Az MSZP visszaveszi az offshore cégek által kilopott milliárdokat, luxusadót vet ki a gazdagokra, az így befolyt rengeteg pénzt pedig a kórházakra, iskolákra és fizetésemelésre és nyugdíjemelésre fogja fordítani.

Harangozó Tamás
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok