Rogán után Matolcsynak is repülnie kell!

Úgy tűnik, ma már tényleg nem múlhat el nap úgy, hogy valamelyik vezető fideszest ne kapná urizáláson a sajtó. Tegnap még Rogán Antal hétvégi luxushelikopterezése volt a téma, ma pedig már Matolcsy György luxuslakása lesz a vezető hír.

Most majd újra az jön, hogy Matolcsy György baráti szívességből lakhat épp az Unicredit Bank magyarországi igazgatójának, Patai Mihálynak a tulajdonában álló budai luxuslakásban? Mindenki tudja, hogy ilyen szívességek nincsenek. Ahogy Rogán esetében sem hiszi el senki, hogy ajándékba kapta a helikopterutat, a luxusautót, vagy az elnöki lakosztályt, úgy Matolcsy esetében sem. Nincs ajándék, sem barter, sem szívesség, csak a mérhetetlen fideszes korrupció van, aminek minden egyes nap végén az adófizetők fizetik meg az árát.

Matolcsy György jegybankelnök azok után, hogy az alapítványain keresztül gyakorlatilag elherdálta azt a pénzt, ami a devizahitelek forintosítása után nála maradt, kifosztotta a nemzeti bankot és a saját rokonainak meg a fideszes haveri körnek osztogatta ki a közpénzmilliárdokat, most súlyos összeférhetetlenséggel bukott le.

Patai Mihály egy magyarországi bankot vezet, amit a jegybanknak kellene felügyelnie. Nyilvánvaló, hogy Matolcsy György jegybankelnöktől nem várható elfogulatlan felügyelet, ezért Rogán Antallal együtt repülnie kell a hivatalából!

Szakács László
frakcióvezető-helyettes