2011. január 17. 10:16

Rokonok az Orbán-kormányban

Ami a Fidesz-KDNP kormányzatban folyik, azt a Rokonokban megírtak ihlették. Móricz Zsigmond a jelenlegi állapotokat látva könnyedén megírhatná a híressé vált műve folytatását. A legfrissebb "rokon" Pálffy István felesége.

Orbán Viktor unokatestvérei, pontosabban a Vitézy klán tagjai, a Navracsics család ügyeskedései, Kontrát Károly lánya, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya és a Betyárkalapdíjas Czira Szabolcs nászurának munkához juttatása után most Pálffy is belépett a rokonságot kormányzati funkcióba helyezők táborába.

Az különösen szánalmas, hogy Pálffy István riadtan kerüli a médiával való találkozást felesége új munkahelyének ügyében, az érintett intézmény pedig szintén hallgat. Marad tehát a csendes pénzkeresés a zsíros állami állásban.

Igaz, Orbán Viktor már az önkormányzati választások idején megmondta, hogy aki hasonlóképpen gondolkodik, azokkal könnyebben tudnak együttműködni. És ez leginkább igaz a rokonokra, barátokra. Már csak az a kérdés, hogy mi marad így a törvényességből, tisztességből, igazságosságból egy keresztény értékrend alapján működő pártnak. Vagy mit gondol erről a "mélyen vallásos" Pálffy? Persze az is lehet, hogy rokonok között ennek a fogalmi és erkölcsi rendszernek nincs jelentősége.

Török Zsolt,
szóvivő