mszp.hu | Belföld | húsáfa csalás közlemény
2014. február 06. 13:21

Romlott hús, romlott intézkedések

A kormány szerint az élő- és félsertés áfájának csökkentése meghozta az eredményt. Valóban meghozta: milliárdos húsáfa-csalás a Dunántúlon és az Alföldön, romlott húsok tonnái a hűtőházakban.

Az MSZP még tegnap is adott egy utolsó esélyt a kormánypártoknak arra, hogy a húsiparban előállt válsághelyzetet megoldja: sokadszor is benyújtottuk az alapvető élelmiszerek árát és a húsipart is kedvezően érintő áfacsökkentési javaslatunkat.

A Fidesz azonban ma is vita nélkül söpörte le a javaslatunkat. Ezzel a maga részéről végleg lemondott a megélhetési költségek javát adó élelmiszerek árának csökkentéséről, és a válságban lévő húsipar megmentéséről. Azzal, hogy a Fidesz nemet mond az áfacsökkentésre, a húsfogyasztók egészségét is veszélyezteti, hiszen romlott áru forgalomba kerülését támogatja.

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány azonnal meghozza a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a családok megélhetési költségei közel 22%-kal csökkenjenek, és a hazai húsipar Fidesz-kormány által előidézett zuhanása is felemelkedésbe váltson.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke