mszp.hu | kórházak közlemény Siófok | Egészségügy
2016. március 02. 15:57

Romokban az egészségügy – Siófokon végre a kormány is megérkezett a valóságba

Romokban az egészségügy – Siófokon végre a kormány is megérkezett a valóságba
A Magyar Kórházszövetség siófoki kongresszusán ma végre a Fidesz-kormány is megérkezett a magyar valóságba: az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár elismerte, hogy az egészségügy az összeomlás határán áll. Beneda Attila egyenesen humánerőforrás-krízisről beszélt, magyarul arról, amiről mindenki: a létszámhiány mára életveszélyessé vált.
A Fidesz pont hat éve ígéri az egészségügy megmentését, és pont hat éve nem csinál semmit. Hat év fájóan sok idő a problémák felismerésére, a magyar betegeknek pedig nincs újabb hat évük az ellátórendszer égető gondjainak megoldására. Elfogadhatatlan, hogy a kormány ma júliusra ígéri a rendszer három részesre tervezett átalakításának első lépését! Vegyék már észre: az egészségügyben nem csepegtetett reformokra, hanem azonnali tűzoltásra van szükség!
 
A brutális szakorvosi és szakdolgozói elvándorlás megfékezésének egyetlen gyors megoldása az, ha a Fidesz-kormány befejezi a hazug ígérgetést, és valódi fizetésemelést hajt végre az egészségügyi ágazatban!
 
Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok