Saját magából csinált hülyét a Fidesz menekültügyben!

Saját magából csinált hülyét a Fidesz menekültügyben!
Van úgy, hogy az események alakítják a Fidesz álláspontját, de nem ismeretlen a példa, hogy a Fidesz akaratához formálják az eseményeket. Mikor mi szolgálja Orbán érdekét. A kormány propaganda minisztériuma eddig sem ragaszkodott a tények és az igazság ismeretéhez, legutóbbi, harcias kioktatásukkal viszont saját magukat lőtték lábon.

A napokban levélben fordultam Orbán Viktorhoz, hogy megtudjam: a nemzetgazdasági miniszter kijelentései nyomán (miszerint a hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kellene tenni a külföldről érkező munkaerő befogadását), vajon támogatja-e „migránsok” hosszabb-rövidebb távú munkavállalását, illetve letelepedését.
 
A Habony-kommandó tagjaként Dömötör Csaba államtitkár reagált a kormányfő helyett, válaszában azonban csak csapkodó nyolcévezésre futotta, illetve annak betanult felmondására: a kormány nem gondolja, hogy a munkaerő-piaci problémákra a bevándorlás megoldást adna. A baj ezzel mindössze annyi, hogy a Fidesz máig hatályos választási programjában (’Igen, Magyarország többre képes!’/2009) szó szerint ez szerepel: „A Fidesz elsődlegesnek tartja, hogy Magyarország a majdani közös európai bevándorlási politika keretében aktív migrációs politikát folytasson, konkrét elképzelésekkel, határozott célokkal. Támogatjuk Magyarország munkaerő-szükségletének függvényében olyan migránsok hosszabb-rövidebb távú munkavállalását, illetve letelepedését, akik esetében sikeresen elősegíthető a magyar társadalomba való beilleszkedés.”
 
Azt a munkaadóktól tudjuk, hogy közel kétszázötvenezer embernek azonnal munkát tudnának adni, annyi szakember vándorolt külföldre. De, az Orbán-kormány nem a tömegesen kivándorolt és tettre kész fiatalokat akarja hazacsábítani. Inkább közpénz-milliárdokat költ arra, hogy minél mélyebben átitassa gyűlölettel a magyar embereket. Eközben pedig egy külföldi magazin legfrissebb számában afrikai bevándorlókat toboroznak és kínálnak nekik magyar letelepedést néhányezer dollárért; a gyűlöletkeltés szünetében pedig, fű alatt már ukrán vendégmunkások tízezreinek könnyítik meg a magyarországi munkavállalást.
 
A Fidesz gyűlöletkampánya történelmi bűn, amely generációkra megmérgezi a magyar társadalmat. Ez soha el nem múló felelősség. Ha azt hiszik azonban, az uszító plakáterdő majd eltakarja, hogy nemrég tudatos betelepítés-politikával kampányoltak és zsíros dollárokért már bárkiből „jó migráns” lesz; akkor nem csak, hogy lelketlenek, de még ostobák is.
 
Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száztizedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.
 
Budapest, 2016. szeptember 25.
 
Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, EP-képviselő