mszp.hu | Belföld
2022. június 21. 18:43

Saját magán spóroljon a kormány!

Saját magán spóroljon a kormány!
Ha a kormány spórolni akar, akkor kezdjék saját magukon és a baráti körükön – mondta Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője a Spirit FM rádió hétfői műsorában.

Rámutatott: 2010-ben, első Orbán kormány alatt 64 helyettes államtitkár volt, most meg 108, „gyakorlatilag már a csokorba kötött répáknak meg a ferde fogazású léggömbhántolóknak is van saját kormánybiztosuk”.

Nincs szükség ennyi kormánybiztosra, miniszteri biztosra és politikai kinevezettre, elsősorban ott kell kezdeni a spórolást; továbbá „bele kell nyúlni Orbán Viktornak a baráti körének, a volt padtársainak és kollégiumi társainak a zsebébe és kasszájába” – mondta.

„Nagyon egyszerűen fogalmazva: fizessenek a gazdagok!” - hangsúlyozta a képviselő.

Az MSZP elnökhelyettese arra a – a kormány által álhírnek minősített – értesülésre reagált, hogy a kormány jelentős leépítésre készül a kormányhivatalokban.

Hangsúlyozta: nem ezeken az embereken kell spórolni. „Be kellene fejezni ezt az összevissza hazudozást, és tisztességes fizetést adni azoknak az embereknek, akik ezt az országot a hátukon viszik, akik (...) működtetik.”

„Miközben elcsúsztatják egy hónappal a nyugdíjkompenzációt, addig a legfontosabb dolog az, hogy Orbán Viktor fizetését emeljék. És amikor mi ezt emlegetjük, akkor azt mondják, hogy ez demagógia; miközben ez (...) a magyar valóság” – sérelmezte.

Arra a kormányoldali hazugságra, hogy azért nem tud a kormány például pedagógusbért emelni, mert Brüsszelből nem érkeznek források, valamint a magyar ellenzéki pártok akadályozzák az emelést, Komjáthi gúnyosan megjegyezte: „Hát hogyne, én éppen tervezem, hogy odaláncolom magam az államkasszához, hogy ne lehessen kifizetni a pedagógusokat!”

„Nonszensz!” – folytatta -, „biztosak voltunk benne, hogy ha itt megszorítások lesznek - márpedig nem lesznek, hanem vannak - akkor azt mindig másra fogják kenni; akkor azt az ellenzéki pártokra, Brüsszelre, vagy, mint a MÁV-nál a késést, hogyha esik a hó, akkor azért, ha süt a Nap, akkor azért.”

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a kormány állítólagos terve szerint azonos napon tartják majd a következő európai parlamenti és önkormányzati választást, Komjáthi azt mondta: „ha ez lesz a helyzet, akkor állunk elébe”.

Mint mondta, a két választás eltérő taktikát és stratégiát igényel, jelenleg azonban az ellenzék legnagyobb problémája nem ez, hanem a közösségépítés, és hogy megtalálják azokat a csatornákat, melyeken keresztül az üzeneteiket el tudják juttatni az emberekhez.

„Elsősorban a közösségépítésre kell hangsúlyt fektetni. A szocialista politikusok ezt teszik: járjuk az országot, (...) szerintem ettől fontosabb most jelen pillanatban nincs” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó párttagok