mszp.hu
2019. szeptember 18. 14:40

Saját nevével való kampányolásért jelentették fel az Összefogás szekszárdi polgármesterjelöltjét

A különös esetről valamint az Összefogás által támogatott Éljen Szekszárd Egyesület a város életét megmozdító, fejlesztő, a fiatalokat visszahozó programjáról beszélt Bomba Gábor, Szekszárd polgármesterjelöltje kedd este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.
Az ismert energiaitalra hasonlító neve miatt jelentették fel Bomba Gábort, a város iskolaépítő vállalkozóját és ellenzéki polgármesterjelöltjét. De ez nem minden. A jól ismert Éljen Szekszárd Egyesület kampányát is egészen abszurd módon panaszolta be egy magánszemély az egyesület bikás logója miatt a helyi választási bizottságnál, ami szerinte hasonlít egy német cég logójához. A bizottság elutasította a panaszt, így az Egyesület megerősítve, magabiztosan folytatja kampányát. „Civil szervezetként a saját nevünkkel és a saját logónkkal indulunk, mellettünk nincsenek pártlogók, ez az Éljen Szekszárd Egyesülete” – mondta Bomba Gábor.

A választási biztosság értelemszerű megerősítő döntése értelmében a polgármesterjelölt természetesen használhatja a saját nevét illetve a bikás logót is, ami az egyesület számára a szekszárdi bikavért jelenti.

Céljaikról kérdezve a polgármesterjelölt elmondta „Mi azt szeretnénk elérni, hogy végre nyugalom legyen a városban – ne legyenek elmaradt beruházások! Az elmúlt 5 évben nem történt semmi a városban, csak az uszoda-beruházás indult el, amit már kétszer visszabontottak: ezt se sikerült végleg megcsinálni.”

Bomba Gábor arról is beszélt, hogy a program alapján a polgárokkal együtt fogják kormányozni a várost: „Nekünk az a célunk, hogy visszaadjuk a várost a szekszárdiaknak, mert most fogalmuk sincs az embereknek, hogy ki volt eddig a képviselőjük. Mi velük együtt szeretnénk a dolgokat megbeszélni, hogy végre fejlődjön a város, jöjjenek vissza a fiataljaink.”

Felidézte, hogy az Egyesület 2 éve az új iskola létrehozására alakult, mivel a fiát egy kritikus hangvételű videó miatt 2 éve üldözi a városra kényszerített fideszes ejtőernyős iskola-igazgatónő, de a kezdetektől nagy társadalmi igény jött létre a kritikus témák felkarolására. „Így alakult ki, hogy keljünk fel a fotelból, mert ha nem indulnak a városban azok, akik akarnak valamit csinálni, akkor csak a fotelban ülve beszélnek róla, akkor marad az, hogy várjuk a mannát...” – mesélte Bomba.

Végül arról beszélt, hogy az aktivitás mögé, úgy tűnik, lelkesen beállt az egész város. „Úgy érzem, (…) nagyon nagy dolog történt, elkezdett élni a város, mindenki pozitív, azt látják, hogy végre lesz valami!” – zárta gondolatait az Összefogás által támogatott polgármesterjelölt.