mszp.hu | Belföld | ETO költségvetés 2015
2015. április 29. 11:52

Sajtóanyag

A 2015. évre szóló költségvetés 2,5 Mrd forint maradvány összeggel tervezett, ehelyett azonban példátlanul magas, 12 Mrd forintos maradvánnyal  számolhatunk. Ebből a keretből 5,3 Mrd forint kötelezettséggel nem terhelt pénzmaradvány áll rendelkezésre, azaz ez az 5,3 Mrd forint szabadon felhasználható.

A Győri Baloldal frakció az idei költségvetési vita során ebből az összegből 565 millió forint felhasználására tett módosító javaslatokat. Ez is jól mutatja az idei költségvetés hibás alultervezettségét. Sajnálatosnak tartjuk, hogy Győr város a rendelkezésre álló forrásainak közel 20 százalékát nem költötte el 2014-ben, pedig ebben a városban is lett volna helye ennyi pénznek.

A februárban benyújtott javaslatainkat ennek megfelelően újra a közgyűlés elé terjesztjük, hiszen így már biztosan látható fedezet olyan költségvetési kiadások megvalósítására, mint a nyugdíjas kluboknak biztosított páros termálfürdő belépő, az iskolai úszásoktatás, a szociális tartalék, a fiatal vállalkozók támogatása, a közfoglalkoztatottak győri bérelemének létrehozása, az éjszakai buszjárat megvalósítása vagy a Tulipános iskola felújítása.

Méltányoljuk és támogatjuk  Borkai Zsolt törekvését mind az ETO labdarúgó csapat, mind az ETO Park megmentésére és hasznosítására vonatkozóan. Az ország egyik legmodernebb sportkomplexumát, továbbá a 111 éves labdarúgó csapatát megmenteni meggyőzősésünk szerint a város összefogásával és áldozatvállalásával lehet csak.

Annak érdekében, hogy a stadion kilátásba helyezett felszántását el tudjuk kerülni, egyik megoldásként szóba jöhetne az is, hogy a város vegye át az ETO Park üzemeltetését, és alakítson ki belőle egy olyan sport-, szabadidős és kulturális centrumot, amely a Bécs-Pozsony-Győr aranyháromszög művészeti és szellemi életének új lendületet adhat.