mszp.hu | közlemény Debrecen
2014. május 30. 12:48

Sajtóközlemény

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei és Debrecen városi választmánya kibővített ülést tartott az Európa Parlamenti választások után kialakult helyzetről, értékelte az elmúlt két választás eredményeit és javaslatokat tett a közeljövő feladataira.

A testületek tudomásul vették a Szocialista Párt elnökének, Mesterházy Attilának a lemondását és egyben kezdeményezik, hogy példáját kövesse az Országos Elnökség is.
Elismeri a volt pártelnök 4 éves vezetői munkáját, megújítási törekvéseit, azonban a választások tapasztalatai alapján szükségesnek tartja a legrövidebb időn belüli tisztújítást, akár felmenő rendszerben is.

A testületek véleménye: hogy az MSZP jelenlegi állapotában alkalmatlan a váltópárti szerepre. A két választmány tagjai szerint a Szocialista Párt megújítására van szükség. Meg kell határozni, kik vagyunk, és mit akarunk, s ennek megfelelő modern, működőképes pártstruktúrát, „víziót”, programot kell a lehető legrövidebb időn belül megalkotni.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták hisznek abban – és ezért tenni is akarnak – hogy az MSZP megerősödve, a baloldal vezető erejeként 2018-ban képes lesz az Orbán kormány leváltására.

Debrecen, 2014. május 30.