MTI/mszp.hu
2011. március 07. 14:19

Salgótarjánban az alpolgármestereknek is fizetnek életbiztosítást

Salgótarjánban nem csak a polgármesternek, de a két alpolgármesternek is életbiztosítást fizet az önkormányzat - közölte az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-vel hétfőn a jegyző tájékoztatása alapján.

Huszár Máté - aki egyben a pénzügyi bizottság elnöke is - elmondta: kérdésére Gaál Zoltán, Salgótarján jegyzője írásban azt válaszolta, hogy az önkormányzat Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester részére havi 130 ezer forint, Eötvös Mihály (független) és Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármesterek részére havi 80 ezer forint összegű életbiztosítást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nél.

Megfogalmazása szerint több mint pofátlanság ilyen, költségvetéshez kapcsolódó, intézménybezárásokat tartalmazó intézkedési terv mellett havi 290 ezer forintot életbiztosításra költeni.

Az ellenzéki politikus szerint a döntés valószínűleg arról szól, hogy a városvezetőknek a jogszabály szerint végkielégítés jár, amit 2 millió forint fölött 98 százalékos különadó terhel, és ezt váltják ki az életbiztosításból összegyűlt pénzzel.