2012. augusztus 22. 11:01

Sárgacsekkadóról igenis szó van!

Dancsó József megint hazudott és megint lebukott. Az erről szóló híradást véleményünk szerint valaki kicenzúrázta az önkormányzat hírportáljáról. De vajon ki? Dancsó József személyesen?

2012. június 22-én, az orosházi képviselőtestület ülésén a város költségvetése kapcsán az MSZP az emberek érdekében sokadik alkalommal tett módosító javaslatokat, amelyeket Dancsó József ezúttal sem támogatott. Az egyik ilyen javaslat az volt, hogy létesüljön szociális válságalap 15 millió forintos kerettel. Indoklásul pedig azt mondtuk, hogy a Fidesz − kampányígéreteivel szöges ellentétben − az elmúlt két évben minden területen nem javította, hanem éppen nehezítette az emberek életét, egészen a sárgacsekkadóig bezárólag.

Az ülésen nem sokkal később, amikor felszólalásában Dancsó József azt indokolta, hogy a szociális válságalap létrehozását − azaz az embereknek való segítségnyújtást − miért nem támogatja, azt hazudta, hogy „szó sincs már itt sárgacsekkadóról”, hanem, mint mondta „tranzakciós adóról”, ami szerinte csak a pénzintézeteket érinti.

A testületi ülést követő néhány nappal, Budapesten, országgyűlési képviselőként − a parlamenti jegyzőkönyv tanúsága szerint − gond nélkül megszavazta azt a törvényt, amely bevezeti ezt az adófajtát (egészen pontosan: illetéket), amit minden készpénzfelvétel, -befizetés, banki átutalás, csoportos beszedés, bankkártyás vásárlás és postai pénzforgalmi tranzakció után kell majd befizetni. Ezt az adót mindenki sárgacsekkadónak hívja, mivel hogy az.

Készítettünk egy kisfilmet is arról, tapasztalva, hogy Dancsó József még a csillagokat is lehazudja az égről, hogy eredetiben mi hangzott el a testületi ülésen ezzel kapcsolatban.Erre a nyilvánvaló és arcpirító hazugságra rámutatandó még július közepén kiadtunk egy sajtóközleményt „1. pont: Dancsó József mindig igazat mond 2. pont: Ha véletlenül mégsem, akkor automatikusan az 1. pont lép életbe” címmel. Az Orosházi Élet a korábbi rossz gyakorlatának megfelelően ebből egy sort sem hozott le. Ilyenkor arra szoktak hivatkozni, hogy „de megjelent az OrosCafén”. A lényegesen kevesebb orosházi számára elérhető önkormányzati hírportálon kétségtelenül megjelent egy kiherélt változat, amelyből az olvasó − Hofi Géza örökbecsű mondását kölcsönvéve − megtudta, ami rátartozik: azaz semmit! Annyi derült ki belőle csupán, hogy az MSZP tiltakozik a sárgacsekkadó miatt. De úgy látszik, a városvezetésnek még ez is sok lehetett, mert néhány óra múlva a lebutított változat is eltűnt az oldalról, majd az Orosházi Élet szokás szerint elhallgatta a dolgot.

Ezt követően levélben kerestük meg a Média Kft. ügyvezető-főszerkesztőjét, magyarázatot kérve az esetre, de semmitmondó választ igen, valódi magyarázatot nem kaptunk. (Az Irimiás Lászlóval ez ügyben folytatott levelezést mellékelten közreadjuk.)

Dancsó József városvezetőként és országgyűlési képviselőként olyan politikát folytat, amely árt az embereknek. Mi, szocialisták ezt próbáljuk megakadályozni, az emberek nehéz helyzetén segítő, jó szándékú javaslatokat téve, de Dancsó József ezeket rendre nem támogatja, a fideszes többség pedig őt követve leszavazza. Az ellenzék megszólalási lehetőségeit korlátozzák, ezekről a fontos ügyekről a minden orosházi adóforintjából fenntartott közmédiában hírt nem adnak. Sőt, ezek szerint immár a nyílt cenzúra is felütötte a fejét?

Tiltakozunk az emberek érdekében a nekik ártó döntések ellen újra és újra. A Fidesz intézkedései miatt egyébként is egyre nehezebb helyzetbe kerülő embereket sújtó sárgacsekkadóról pedig igenis szó van! Köszönhetően Dancsó Józsefnek és a Fidesznek!

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége