2012. május 08. 13:03

Sarkadon is átverte a gazdákat a Fidesz

Nem tudjuk, kinek a pihent agyában fogant meg az ötlet, hogy 34 aranykoronás, kiváló gabonaterületre energiafa-ültetvényt telepítsen.

Javasoljuk, amennyiben a jelenlegi kormányzat valamihez nem ért, egyszerűen vegye elő a korábbi pályázati kiírásokat, amelyből világosan kiderül, hogy energia ültetvényt 20 aranykoronás feletti szántóterületre nem szabad telepíteni.

Ezt hagyta figyelmen kívül mindenki kárt okozva ezzel a területet korábban művelő gazdáknak.

Itt is - mint a többi állami földpályázatnál - végig hitegette a Nemzeti Földalap a helyi gazdákat, hogy nyugodtan készüljenek a szezonra, mert meghosszabbítják a december 31-én lejáró szerződésüket. Ők jóhiszeműen megvették a műtrágyát, a vetőmagot, és várták az optimális időt.

Óriási meglepetésükre a földeken közmunkások jelentek meg, és elkezdtek energiafa-ültetvényt telepíteni. Ez jogosan háborította fel őket, hisz nem ezt ígérték.

Ez már a sokadik ígéret, amit a Fidesz megszeg, hisz az állattenyésztés megsegítése helyett telepeket zárnak be, a gazdák helyett haveroknak adják az állami földeket.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy orvosolja a sarkadi gazdák kárát, és ne az ő rovásukra oldja meg a közmunka földigényét, valamint semmi esetre se telepítsen 34 aranykoronás földbe energia ültetvényt!

Varga Zoltán,
országgyűlési képviselő,
az MSZP Békés megyei elnöke

Gőgös Zoltán
országgyűlési képviselő,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke