2012. február 02. 13:31

Schmitt Pált eltávolították

Mármint a nevét az általa alapított érdemérmekről, amelyen korábban ez volt olvasható: "Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérme". Szégyenteljes, hogy a köztársasági elnöknek egy ilyen határozatot kellett aláírnia. Ez egyfajta beismerés. Ugyan mitől különbözne, ha Schmitt Pál végre a lemondását írná alá, és ezzel megszűnne ez a nemzetünket szégyenben tartó, áldatlan állapot.

Ma már ott tartunk, hogy a saját párttársai kérik a köztársasági elnököt, hogy ne jelenjen meg fideszes rendezvényeken.

Mennyi megalázást kell még eltűrnie a nemzetünknek azért, mert a köztársasági elnök ragaszkodik a székéhez és a pompákhoz? Mennyi hazugságot kell lenyelnie azért, mert Schmitt Pál - életében talán először - nem hajlandó aláírni egy hivatalos papírt, tudniillik a lemondó nyilatkozatát?

Igaz, mi magyarok már hozzászokhattunk, hogy a fideszesek hazudnak, hiszen a pártelnök-miniszterelnök, Orbán Viktor is ezt teszi, s a korábbi alelnökük, ma köztársasági elnök sem tesz mást. Hazudnak, majd büszkék rá, végül megpróbálják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy az nem is volt úgy.

A magyar polgár meg elborzadva figyeli, hogy a szégyentelenül hazudozó vezetőik milyen újabb törvénytelenségeket követnek el, miközben Istenre, hazafiságra, becsületre, tisztességre, jogra hivatkozva gyalázzák az Istennek és a hazának tett fogadalmukat, szegik meg még a saját maguk által alkotott jogszabályokat is.

Ennek véget kell vetni! Ilyen morállal rendelkező vezetők nem szolgálhatnak példaként a nemzet számára.

Schmitt Pálban talán még pislákol a hazafiság lángja, hiszen sosem tagadta meg hazáját, sőt, állítólag minden igyekezetével azon volt, hogy hazája nevében hazája dicsőségére tevékenykedjen. Itt az ideje, hogy felmérje és belássa, ma Magyarországnak azzal tehet a legtöbbet, ha azonnal lemond. Felszólítjuk, írja alá a lemondó nyilatkozatát, ennek hiányában pedig a Fidesztől követeljük, hogy a küszöbön álló parlamenti ülésen mozdítsa el hivatalából az államfőt! Ebben az MSZP "igen" szavazataira is számíthat.

Szanyi Tibor,
az MSZP elnökségi tagja,
országgyűlési képviselő