2011. március 07. 11:59

Se rend, se pofon?

A hétvégi, Gyöngyöspatai események ismét ráirányították a közfigyelmet a vidék tarthatatlan helyzetére: a közbiztonság országszerte tapasztalható romlására, a településőrségek felszámolására, a leghátrányosabb helyzetű családok mindennapi megélhetési gondjaira, a megoldás helyett csak a feszültség fenntartásában érdekelt szélsőjobboldal ezzel párhuzamos északkelet-magyarországi aktivizálódására.

Ebben a helyzetben annak a Fidesz-KDNP-nek, amely ellenzékben még két hét alatt rendet, valamint a leszakadó térségeknek gyors felzárkóztatást ígért, ideje lenne végre előállnia az általuk előidézett szociális válságra adott válaszokkal is. Továbbra sem ismerjük a Társadalmi Felzárkóztatás Programját, mert a kétes hatású szigorítások (büntethetőségi, illetve tankötelezettségi korhatár leszállítása) azon túl, hogy a kormány totális ötlettelenségéről árulkodnak, csupán arra jók, hogy elfedjék a problémákat és a szélsőségek malmára hajtsák a vizet.

Várjuk továbbá azt a két pofont is, amit Orbán Viktor a Magyar Gárda és más újnyilas szellemiségű félkatonai szervezetek tagjainak ígért tavaly tavasszal.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja