Belföld | Gúr Nándor közmunkás éhségmenet
2013. február 04. 17:14

Sebestyén László előbb számoljon, aztán hazudozzon!

  Sebestyén László ne hazudozzon tovább, jöjjön ki inkább február 11-én a parlament elé, és saját szemével győződjön meg arról, hogy a valóságnak és a Fidesz agymosó propagandájának az égvilágon semmi köze sincs egymáshoz. 

 

A közmunkások egyhavi bére 2010-ben nettó 60 200 forint volt. Ennyit kaptak a kezükbe. Ez az összeg 2012-ben már csak 47 ezer forint volt, most pedig 49 ezer forint. Ennek a kézbe kapott 49 ezer forintnak a vásárlóértéke a kétharmados kormány három éve alatt egyharmadával csökkent. Sebestyén László először ezzel számoljon el, és utána hazudozzon tovább.

Például arról, hogy a Fidesz milyen sokat tett azért, hogy a bérek megemelkedjenek. 2010-ben a minimálbér Magyarországon 60 200 forint volt. Ennyit kaptak a kezükbe a közmunkások is, meg a „nemközmunkások” is. 2012 decemberében egy „nemközmunkás” 60 900 forintot kapott a kezébe. Ez a pénz 2010-es vásárlóértéken számolva 52 ezer forintnak felel meg. Ez 15 százalékos csökkenést jelent. Ez azt jelenti, hogy a 2013-as minimálbér-emelés is csak a reálbércsökkenés megállítására lesz elég, az utóbbi évek veszteségeit nem pótolja.

Az MSZP nem akarja csökkenteni a minimálbért. Ilyesmi szóba sem került, aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik. Az MSZP azt akarja, hogy a minimálbér évről évre a legrosszabb esetben is őrizze meg vásárlóértékét.

Sebestyén László ne hazudozzon tovább. Jöjjön el február 11-én a parlament elé, és saját szemével győződjön meg arról, hogy a valóságnak és a Fidesz agymosó propagandájának az égvilágon semmi köze sincs egymáshoz. 

Gúr Nándor

alelnök