2012. április 13. 10:57

Sebestyén László össze-vissza beszél

Sebestyén László, a Fidesz miskolci elnöke, egykori önkormányzati, jelenlegi országgyűlési képviselő, mellék- vagy főállásban az állami tulajdonú ÉRV Zrt. havi egymilliós fizetésért dolgozó egyik igazgatója meglehetősen tájékozatlan Martin-Kertváros és Szirma ügyében (talán ez a legenyhébb kifejezés, amivel csütörtöki közleményét illetni lehet).

Képviselő úr jobban tenné, ha a szocialisták gyalázása helyett elővenné Miskolc Megyei Jogú Város Építési szabályzatáról szóló 21/2004. (VII.6.) önkormányzati rendeletét, illetve ennek térképvázlatát.

Ebben a ma is hatályos dokumentumban egyértelműen szerepel, hogy az előző, szocialista városvezetés szabadidőparkot tervezett a Martin-Kertváros és Szirma közötti beépítetlen területre, s ennek megfelelően készítette el e területre is vonatkozó szabályozási tervét.  

Ha a város hivatalos honlapján is fellelhető tervrajz értelmezésével problémái támadnak, ezúton közlöm, hogy a két kertváros közé rajzolt, világoskék színnel ábrázolt, szabálytalan alakzat nem más, mint egy tó. Ezt azért rajzolták oda, hogy ez lenne a terv, s ezt szeretné megvalósítani a város.

Földesi Norbert,
az MSZP miskolci alelnöke

http://miskolc.hu/varoshaza/dokumentumok-rendeletek/helyi-epitesi-szabalyzat-es-szabalyozasi-terv