mszp.hu | Belföld, Gazdaság | brókerbotrány
2015. március 17. 13:50

Segítséget ajánlunk és nyújtunk a brókercégek károsultjainak!

Dr. Veres János keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete valamennyi megyénkben elő, valamely brókercég károsultjainak felajánlja, hogy technikai segítséget nyújt abban, hogy a káruk megtérítésével kapcsolatos kezdeményezésüket megfogalmazzák. Vagyis, ha valaki segítséget kér abban, hogy feljelentést tegyen kárával kapcsolatban, akkor az MSZP választókerületi irodáiban ehhez technikai segítséget nyújtunk.

Azért jutottunk erre az elhatározásra, mert azt tapasztaljuk, hogy a megyénkben is sok kárszenvedettje van a Fidesz bank- és brókerbotrányának. Sokan vannak a megyénkben, akik azért veszthetik el tisztességes munkával megkeresett pénzüket, mert a Fidesz által irányított felügyelet nem gyakorolt megfelelő kontrolt a pénzügyi folyamatok mögött. Felháborító, hogy az idén februárban a Buda-Cash-nél fiktív néven jegyzett 60 milliárd forintos tranzakció kapcsán még mindig nem látjuk, hogy mit is tett a felügyelet, mit is tettek a bűnüldözésre hivatott szervezetek.

Ez egy büntetőügy!” Ha nem lépett időben a büntető igazságszolgáltatás, akkor lehet, hogy ezt a 60 milliárdot már nem tudják utolérni különböző számlákon. Ha idejében léptek, akkor ezt a pénzt meg lehet találni és vissza lehet szerezni. „Hangsúlyozom ez nem politika, ez büntető kategória! S ha időben léptek akkor ez a pénz megvan, ezt a pénzt vissza lehet szerezni, és vissza lehet juttatni a károsultaknak!”– mondta a korábbi pénzügyminiszter.

Dr. Veres János a sajtótájékoztató második témájaként kitért arra, hogy a megye közvéleménye is választ vár arra, hogy miért vonta vissza indokolás nélkül, március 31-ei hatállyal Tarcsa Csaba dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői megbízását Papp Károly országos rendőrfőkapitány javaslatára Pintér Sándor belügyminiszter!

A hír azért is meglepő, mivel a főkapitány munkájával kapcsolatban - pártállástól függetlenül - egyetértésben voltak a megyei közgyűlés tagja is. „Ha ezek után valaki úgy dönt, hogy fel kell menteni a megyei főkapitányt, akkor mondja meg az okát is!” A Magyar Szocialista Párt megyei szervezete azt várja el az országos rendőrfőkapitánytól, hogy olyan utódot nevezzen ki, aki a megyénkhez szorosan kötődik.

A bűntető feljelentéshez szükséges nyomtatvány letöltéséhez kattintson ide.