mszp.hu | Belföld | karitatív akció
2016. december 23. 13:35

Segítünk Hajdú-Bihar megyében is!

Segítünk Hajdú-Bihar megyében is!
A Fidesz több mint hat éves uralkodása alatt 2016-ra Magyarország rohamtempóban szegényedő, lecsúszó ország lett. Hajdú-Bihar megye egyes térségeiben a szegénység, a kiszolgáltatottság még az országos átlagnál is nagyobb. Az MSZP megyei tagjai az elmúlt években minden választókerületben próbálták segíteni a rászorulókat. Rendszeresek voltak a ruhagyűjtések, az ételosztások, a hátrányos helyzetű családoknak szervezett családi napok.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták, szimpatizánsok számára így természetes volt, hogy csatlakoztak az MSZP karácsonyi karitatív akciójához. Tudjuk, hogy ez nem oldja meg a szegénységet, hazánk összes problémáját, de az ellenzéknek az is a feladata, hogy megmutassa, milyen lenne egy normális, európai Magyarország az urizáló fideszes elit országa helyett.

Holnap szenteste. A magyar családok százezreinek azonban ez is csak egy nap a sok közül. Az ő gyermekeik nem csillogó-villogó ajándékokra, hanem ennivalóra, melegre vágynak az ünnep napjaiban is. Sajnos minden nehéz sorsú családnak nem segíthetünk. Az elmúlt napokban sok száz család jutott kisebb-nagyobb ajándékhoz a megyében is. Az országos gyűjtés eredményeként Hajdú-Bihar megyében kilenc többgyermekes család kapott az ünnep előtt - szerdán és csütörtökön - alapvető élelmiszereket, ruhaneműt, játékokat tartalmazó csomagot. Volt olyan család, ahol hat gyermek várta izgatottan, csillogó szemmel az átadást. Nagy volt az öröm, amikor meglátták mit is kaptak. A karácsonyi ajándékokat a választókerületi elnököktől vették át a szülők és gyermekeik.

Karácsony másnapján 11.00 órától - úgy, mint öt éve mindig - Debrecenben a Napló-székházzal szemben, a Csapó utcán meleg ebéddel, bejglivel várjuk mindazokat, akiknek üresen marad az asztaluk a szeretet ünnepén is.

Debrecen, 2016. december 23.

Huszka Imre

az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke