Selmeczi Gabriella hazudik, mint a vízfolyás

A kiflicsücsök majszolgatásban és a vaníliás karikát házi süteményként kínálásban jártas Fidesz-szóvivő azt állította: "Dupla annyi, 1,2 milliárd helyett 2,4 milliárd forintos költségvetési támogatás jut a gyermekétkeztetésre, mint a baloldal kormányzása alatt".

Ez hazugság.

Ezzel szemben a tény, hogy a 2010. évi költségvetésről  szóló  2009. évi CXXX. törvényben 2400 millió forint szerepel a "Gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetés biztosítása" tétel alatt.

Tudjuk, hogy Selmeczi Gabriella képességeit bizonyos alapvető matematikai műveletek meghaladják, de a 2400 millió forint az pont 2,4 milliárdot jelent. Éppen ennyit adott az utolsó szocialista kormány a
gyermekétkeztetésre.

Vagyis, ha figyelembe vesszük az inflációt, akkor Orbánék a szocialista kormányhoz képest közel félmilliárd forintot vettek el a legszegényebb gyerekektől azért, hogy a Németh Szilárdok, Rogán Antalok, Zsiga Marcellek és más álláshalmozó fideszes politikusok nettó jövedelmét növelhessék a
nekik kedvező igazságtalan adórendszerrel.

Selmeczi Gabriella hazudozás helyett inkább majszolgasson továbbra is kiflicsücsköket, úgy kevesebb kárt okoz!

Amelyik kormánypárti politikusnak fontos a szegény gyermekek ügye, azoktól kérjük, szavazzanak az MSZP-re, hogy  az Orbán-kormány idejére  tömegessé vált gyermekéhezést Magyarországon az új MSZP-kormány felszámolhassa.

Török Zsolt,
szóvivő