mszp.hu | Belföld | gyermekéhezés közlemény
2015. november 03. 14:10

Selmeczi szerint a gyerekek egyenek rezsicsökkentést

Selmeczi szerint a gyerekek egyenek rezsicsökkentést
A parlament népjóléti bizottságának kormánypárti többsége tegnap leszavazta a civilek által a gyerekéhezés felszámolásra kidolgozott nemzeti minimum program napirendre vételét is. A javaslat kormánypárti támogatása azt jelentette volna, hogy a Fidesz és a KDNP nem csak beszélni tud Magyarország legsúlyosabb problémájáról, hanem cselekedni is képes.

Selmeczi Gabriella, a bizottság fideszes elnöke a rezsicsökkentéssel indokolta a javaslat elutasítását, pedig rezsicsökkentéssel még nem lakott jól senki. Harrach Péter, a bizottság KDNP-s alelnöke szerint pedig azért nem lehet felvállalni a javaslatot, mert a "a baloldali pártok rárepültek a kezdeményezésre". Holott a civilek javaslatát korábban az MSZP mások mellett a fideszes Csöbör Katalinnal együtt terjesztette a bizottság elé.

Az MSZP a kormánypártok aljas színjátékának tartja a történteket.

Felszólítjuk Csöbör Katalint, hogy tegye világossá, benyújtóként miért nem támogatta a bizottságban a civilek programját!

Felszólítjuk a javaslatot korábban szintén támogató Emberi Erőforrások Minisztériumát és személy szerint Balog Zoltán minisztert, hogy tisztázza, az egy stadionnyi pénzből felszámolható probléma megoldása miért került ki a gyermekéheztetők kormányának céljai közül!

Felszólítjuk Harrach Pétert, hogy az éhező gyermekeket és családjaikat érő gyalázatos nyilatkozatai után azonnal távozzon a népjóléti bizottságból!

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja