mszp.hu

Selyem József emlékére

Selyem József  emlékére
Selyem József 1962-2022.

Szomorúan fogadtuk a hírt, hogy elhunyt Selyem József az MSZP országos választmányának tagja, a dunaújvárosi szervezetünk alelnöke, korábbi önkormányzati képviselője.

1962-ben született Budapesten, de másfél éves kora óta Dunaújvárosban élt és minden ehhez a városhoz kötötte. 1983-ban kötöttek házasságot feleségével, Ádám Évával. Nagyon szerette két lányukat és unokáikat.

Politikai pályafutása az MSZP-be való belépés előtt megkezdődött, amikoris a Dunaferr szakszervezetében elkezdett tevékenykedni, munkájával segítette az arra rászorulókat. Az MSZP-be történt belépés után megtalálta a helyét. Politikusként szívügye volt az ifjúság, a közbiztonság és a sport. Mindig ezen területek szemszögéből alakította ki álláspontját.

Az MSZP Dunaújvárosi szervezetén belül zászlóvivője volt a fiatalok minél szélesebb körben történő megszólításának. Véleményüket mindig kikérte és meg is hallotta javaslataikat. Segítette őket, ahogy lehetősége engedte. A párt sokszínűségét elfogadta, a vitákban mindig a kompromisszumot kereste.

Később a dunaújvárosi szervezet alelnöke lett.  A közgyűlésben mindig a dunaújvárosi lakosokat képviselte. Szoros kapcsolatot alakított ki a város lakóival, sportegyesületeivel, szerveivel, amivel nagyban elősegítette, hogy döntéseiben tükröződjön a lakosság és a szakma véleménye.

A családja és a város volt az élete. A rendezvények szervezésében mindig vezető szerepet vállalt ezzel segítve a sikeres lebonyolítást. A közbiztonság területén támogatta a szakmákon belüli változtatásokat. A sportegyesületek gondjait felkarolta és segítette a tömegsport és az élsport boldogulását bármely politikai helyzetben.

Az MSZP ifjúsági szervezetének elnöke volt, majd végig járva a ranglétrát a dunaújvárosi szervezet alelnökeként és az MSZP Országos Választmányában dolgozott. A dunaújvárosi önkormányzatba 2000-ben került be, hiszen egy időközi választást nyert ekkor, majd aztán egészen 2014-ig részes volt az önkormányzati munkának. Több bizottsági tagság, illetve elnöki megbízatás, közbiztonsági tanácsnoki feladatok kísérték útját.

Bármikor és bárkinek segített. Kiállása, segítőkészsége, embersége hiányozni fog.  Az MSZP közössége nevében őszinte részvétünk feleségének, lányainak, unokáinak, egész családjának!

Nyugodjék békében!