mszp.hu | Belföld
2021. március 31. 11:58

Semjén gyűjtögeti össze a 10 tonna szarvasagancsot vagy újabb közpénzeket égetnek el a vadászati világkiállításra?

Semjén gyűjtögeti össze a 10 tonna szarvasagancsot vagy újabb közpénzeket égetnek el a vadászati világkiállításra?
Tényleg még arra is van ideje és pénze az Orbán-kormánynak egy gazdasági válság és egy világjárvány idején, hogy 10 tonna szarvasagancsból elkészíttessen a 67 milliárdos költségnél járó vadászati világkiállításra egy 16 méter magas üdvözlő kaput?

Jelenleg is tömegek küzdenek a megélhetésük biztosításáért és rengeteg vállalkozás folytat elkeseredett harcot a talpon maradásért, erre a Fidesz még büszkén hirdeti, hogy továbbra sem sajnálja a pénzt Semjént Zsolttól és a hobbijától?

Feltételezzük, hogy nem Semjén Zsolt gyűjtögette össze az elhullajtott agancsokat és valószínűleg a szobrász sem társadalmi munkában dolgozik, ezért kérdezzük, hogy mégis mennyi közpénzből készül el ez a gazdasági válság idején is nélkülözhetetlen beruházás? Honnan vontak el forrásokat? Melyik területre, milyen célokra fog kevesebb jutni az agancsos kapu miatt?

Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nép dolgozik és adózik azért, hogy a fideszes politikusok urizálása biztosítva legyen.

Ha esetleg két felesleges presztízsberuházás tervezése között ráérnének a kormány tagjai, akkor jeleznénk, hogy a korlátozások miatt hetek óta nem dolgozhat rengeteg olyan vállalkozó, akiknek még a szűkmarkú bértámogatás sem jár. Továbbá több mint 300 ezer álláskereső van, akiknek a fele már semmilyen támogatást sem kap.

A kormánynak velük kellene foglalkoznia nem pedig Semjén Zsolt úri igényeinek kielégítésével!

 

MSZP