mszp.hu | Belföld | nők elleni erőszak semjén
2017. október 26. 16:32

Semmibe veszik az áldozatokat a kormánypártok

Semmibe veszik az áldozatokat a kormánypártok
Semjén ne riogasson erőszakkal, mert a magyar lányok és nők inkább attól a KDNP-től félhetnek, melynek körmendi alpolgármestere éveken keresztül viszonyt folytatott kiskorú tanítványával.
A Fidesz-KDNP nem becsüli a nőket. A kormánypártok nem ismerik el, hogy létezik családon belüli erőszak. Több mint három éve nem hajlandók elfogadni a nőket és gyerekeket védő Isztambuli Egyezmény rendelkezéseit. Nem védte meg Semjén Zsolt azt a körmendi kislányt, akivel 56 éves, KDNP-s tanára folytatott éveken keresztül viszonyt. Nem tett semmit akkor sem, amikor a vak komondoros fideszes Balogh József összeverte az élettársát. A Fidesz és a „kereszténydemokraták” szó nélkül megtűrték soraik között a nőverőt.
 
Orbán helyettesének zalaegerszegi nyilatkozata beismerő vallomás: számukra a zaklatás és erőszak áldozatául váló emberek ügye érdektelen. Százezreket vesznek semmibe, hiszen ma Magyarországon a becslések szerint a 15 éven felüli nők 28 százaléka, azaz közel 1 millió 300 ezer nő válik élete során fizikai vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává.
 
A hallgatás, a bagatellizálás, az áldozathibáztatás tilos! A zaklatás és a nemi erőszak ellen fel kell lépni a mindennapi életben és a politika szintjén is. Ezért nyújtottunk be határozati javaslatot és követeljük, hogy az Isztambuli Egyezményt azonnali hatállyal fogadja el az országgyűlés.
 
MSZP