Senki se úszhassa meg pénzbüntetéssel a családon belüli erőszakot!

Senki se úszhassa meg pénzbüntetéssel a családon belüli erőszakot!
Az MSZP felháborítónak tartja, hogy Balogh József volt fideszes képviselő 420 ezer forint pénzbüntetéssel megúszhatja élettársa arccsontjának eltörését! Ez az eset világosan megmutatja, hogy a nők bántalmazásánál alkalmazott jelenlegi törvények túlságosan enyhék a büntetés alsó határának megszabásakor.

Ugyanakkor bebizonyosodott, hogy a független bíróság ítélete szerint Balogh József, az élettársa arccsontját eltörő egykori fideszes országgyűlési képviselő bűnös. Ez egyben azt is jelenti, hogy Balogh hazudott a közvéleménynek, amikor az általa elkövetett súlyos bántalmazást a „vak komondorra” próbálta fogni.
 
Itt az ideje, hogy az állandóan a családokra hivatkozó Fidesz ne csak szóban, hanem tettekkel is a bántalmazott nők és gyermekek mellé álljon! Felszólítom a miniszterelnököt, hogy szüntessék meg azt a helyzetet, hogy bárki szimpla pénzbüntetéssel megúszhat egy súlyos bántalmazással járó családon belüli erőszakot!
 
A Fidesz-kormány kezdeményezze az áldozatok jogait védő isztambuli egyezmény két éve húzódó parlamenti ratifikálását, és kezdje meg annak a bántalmazott nőket védő intézményrendszernek a kiépítését, amely mindössze egy fél stadion árába kerülne!
 
Gurmai Zita,
az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke és az MSZP Nőtagozatának elnöke
 

Kapcsolódó párttagok