mszp.hu | Belföld
2021. december 17. 12:23

Senkit sem lehet büntetni azért, mert érdekvédelmi munkát is vállal!

Senkit sem lehet büntetni azért, mert érdekvédelmi munkát is vállal! – A MÁV-Start vezérigazgatója változtassa meg a kicsinyes utasítását!

A MÁV-Start új vezérigazgatója gyorsan megmutatta a dolgozóknak és a szakszervezetnek, hogy mire számíthatnak a vezetése alatt. Keresztes Péter ugyanis a rendelkezésre állási pótlék kifizetését olyan feltételekhez kötötte, ami miatt az érdekvédelmi munkát végző dolgozók nem részesülhetnek az év végi jutalomból.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz megtalálta azt a vezérigazgatót, aki azonosulni tud a politikájával, ami 2010 óta nem szól másról, mint a szakszervezetek elnyomásáról és megalázásáról, az érdekvédelmi munka megnehezítéséről. Odáig jutottunk, hogy ma Magyarországon egy korrupcióval lebukott miniszterhelyettes 4 milliós végkielégítést kaphat, de a MÁV-nál a szakszervezeti tisztségviselőket önkényesen kizárják az év végi jutalomból azért, mert a munkájukat végezték.

Senkit sem lehet személyre szabott rendelkezésekkel büntetni azért, mert érdekvédelmi munkát is vállal, éppen ezért az MSZP felszólítja a MÁV-Start vezérigazgatóját, hogy változtassa meg a kicsinyes utasítását!

Az MSZP szerint a szakszervezeteket meg kell erősíteni és partnerként kell kezelni, az érdekvédőkkel együtt pedig ki kell dolgozni a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását. Mindezek megvalósulására pedig a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese