Belföld | Seszták-ügy kábelmutyi közlemény
2013. február 15. 15:07

Seszták ügyvéd úr esete a véletlenekkel

Seszták Miklós a mai napig nem tisztázta milyen szerepe volt a kábelmutyiban. A 12,5 milliárd forintos megrendelést elnyerő névleg öt (valójában három) cég egyikében felügyelő bizottsági tag volt, miközben az országgyűlés informatikai bizottságának is tagja.

A KDNP-s képviselő azt állítja, felügyelőbizottsági tagként nem lehetett hatása a cégre. Ezt a cinikus kifogást már egy gügyögő gyermek sem venné be, azonban az is kiderült, hogy az ominózus cég munkáját tíz évig segítette ügyvédként.

Magyarán:

Véletlenül az informatikai bizottság egyik tagja, aki nyilvánvalóan tudhat a készülő zsíros digitális kábelpályázatról, véletlenül egy informatikai cég ügyvédje és felügyelőbizottsági tagja, véletlenül kormánypárti politikus. De nincs vége.

A közbeszerzési eljárás kiírása után, véletlenül egy napon és véletlenül egy székhelyen alakult meg három cégből a későbbi öt nyertes cég, majd teljesen véletlenül éppen ezután mond le Seszták a felügyelőbizottsági posztjáról.

Ez a kereszténydemokraták számára is sok lehet a véletlenekből.

Követeljük, hogy Seszták Miklós azonnal tegye világossá az ügyben betöltött szerepét! Vagy, ha már megmagyarázni nem tudja, legalább őszinte keresztény módjára ismerje be, hogy ő járta-e ki a cég számára a megrendelést?

Török Zsolt,
szóvivő