mszp.hu | Belföld | kórház
2015. február 18. 18:32

Sikeresek voltak a nagykanizsai kórházért tartott demonstrációk – Teleki László sajtónyilatkozata

A ma napvilágra került sajtóinformációkat követően köszönetet mondok mindazoknak, akik részt vettek a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban folyó ellátás színvonalának megmentéséért tartott demonstrációkon. Köszönöm, hogy jelenlétükkel segítettek jelezni a hatalmon levő pártok vezetőinek, a magyar kormánynak és a döntéshozóknak, hogy a város és környékének lakossága meg kívánja védeni azt a kórházat, amelyet milliárdokért fejlesztettek a jelenlegi színvonalúra az utóbbi másfél évtized kormányai.

Zombor Gábor államtitkár pénteki látogatását követően a mai napon Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója, a Magyar Ápolók Napja kapcsán rendezett ünnepségen azt mondta: „osztályok bezárásáról nincs, illetve nem is lesz szó, hanem ehelyett még új szakmai profilú osztályokat is megvalósítunk terveink szerint. Mindezeket azért mondtam el nyíltan, hogy véget vessünk az alaptalan pletykáknak.”

Azt gondolom, hogy ezen pletykák elindítója a kormány egyik tagja volt, akinek rossz kommunikációjából arra lehetett következtetni, hogy az egészségügyi kormányzat olyan újabb rossz döntéseket kíván hozni, melyek érinthetik a nagykanizsai kórház munkáját, ellátási színvonalát is. Éppen ezért azt gondolom, hogy a demonstrációkra szükség volt. Erre utal az is, hogy két nappal  a második demonstráció után, előzetes tervezettség nélkül, a nyilvánosság mellőzésével megjelent Nagykanizsán Zombor államtitkár, s ezután már az derült ki, hogy a közvélemény nyomásának is köszönhetően ha a kórház működésében lesz is változás, akkor az csak pozitív irányú lehet.

Mindezek után bejelentem, hogy a tüntetés szervezői abban állapodtak meg, hogy nem kívánnak további demonstrációkat szervezni a kórház működésével kapcsolatban, mivel az eddig megtartott két tüntetés elérte célját.

Nagykanizsa, 2015. február 18.

Teleki László
országgyűlési képviselő