2012. január 31. 16:10

Sikerpropaganda helyett szomorú valóság

A KSH adataira hivatkozva nyomja sikerpropagandáját a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy milyen szépen alakulnak a foglalkoztatási adatok. Az emberek nem ezt tapasztalják. Pár napja már jelezte Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási bizottságának elnöke is, hogy itt csak aljas számmisztika folyik kormányzati szinten, de a valóság ellentmond a számoknak.

Czomba Sándor úgy látszik fél a tényektől, ezért riadtan kerüli azokat. Talán hagyjuk is azt a ma már mindenki által köztudott tényt, hogy a Fidesz és ő maga is alávaló módon, előre megfontolt szándékkal, érdekből, a hatalom megszerzése és megtartása érdekében belehazudott egy egész nemzet arcába, amikor egymillió új munkahelyet ígértek. Foglalkozzunk egy ennél kisebb léptékű csalásukkal.

Az MSZP még mindig azt várja Czomba Sándortól, hogy nevezze meg azokat a nemzetgazdasági ágazatokat, amelyekben az általa említett munkahelyek létrejöttek. Ezeket ugyanis nem csak az MSZP, de az egész szakma sem látja, ahogy a munkakereső munkavállalók tömegei sem. Ha lehet, annyi korrektséget kérnénk még, hogy az MSZP-kormányok által beindított munkahelyteremtő beruházásokat ne sorolja fel, hiszen abban csupán annyi az érdeműk, hogy nem akadályozták meg például az Opel, vagy az Audi gyárak bővítését, a Mercedes megépítését.

Ami pedig a számokat és azok ismeretét illeti, javasoljuk Czomba Sándornak és minisztériumának, hogy fussa át a legújabb statisztikákat az egykulcsos szja hatásairól, ugyanis abból kiderül, hogy azok a munkavállalók, akik 220 ezer forint alatt keresnek, vagyis a dolgozók döntő hányada ismét kevesebbet vihet haza, mint tavaly. Ezek az emberek tudnak számolni és elég jól látják, hogy ismét kifosztották őket azok, akik másfél év alatt tönkre tették Magyarország gazdaságát, lerombolták a munkához jutás esélyeit.

Ahogy Gúr Nándor Foglalkoztatási bizottsági elnök a múlt héten már jelezte: e szerint a foglalkoztatottak száma 29 ezer fővel haladta meg a 2010 hasonló időszakában mért szintet, miközben a részmunkaidőben dolgozó munkavállalók száma 51 ezerrel nőtt, a teljes munkaidőben alkalmazottaké pedig 22 ezerrel csökkent. Illetve a korább évek gyakorlatához képest, a sikerpropagandájuk
érdekében most már a munkavállalók számához hozzáadják a diákmunkát vállalók közel húszezer fős létszámát is.

Ezen felül pedig szeretnénk megkérdezni Czomba Sándort, hogy egyet ért-e kormánya gazdasági miniszterével, hogy jól meg lehet élni itthon 47 ezer forintból?

Az MSZP azt várja el Czomba Sándortól, hogy végre ezekért az emberekért küzdjön, és ne számokkal takargassa szégyenét az államtitkár úr. Sikerpropaganda folytatása helyett fogadják el az MSZP gazdasági növekedést és új munkahelyek létrehozását segítő, ösztönző javaslatait.

Török Zsolt,
szóvivő