Sikerült!

Magyarország győzött? A Panasonic 500 dolgozóját bocsátja el a közeljövőben, a posta ugyanennyi embert tett utcára néhány hét alatt. Ez sikerült. Valamint az, hogy az ipari termelés 2,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Sikerült a szegedi kéményseprők fizetését is 10 százalékkal csökkenteni, mert a nagy sikerű rezsicsökkentés miatt nem tudják kigazdálkodni a dolgozók bérét.
 
És majdnem sikerült az egymillió új munkahely is. Félmillióan dolgoznak – igaz, nem Magyarországon, hanem külföldön. A másik félmillió pedig valahol Orbán Viktor lázálmaiban.
 
Sikerült negyvenezer ember biztos munkahelyét is lenyúlni a trafikmutyival, és a gazdálkodóktól elvenni a földet.
 
Orbánnak sikerült elérni a tömeges létszámleépítéseket is és a folyamatos egyéni elbocsátásokat, a kis- és középvállalkozások becsődölését. Sikerült elérni a munkaadók ellehetetlenítését, a tőke menekülését, a beruházások megszűnését.
 
A Fidesz-kormánynak sikerült elérnie, hogy ne jöjjenek létre új munkahelyek, és siker az is, hogy a közmunkások mesterségesen duzzasztott tömege miatt nem zuhan meredeken a foglalkoztatottsági adat.
 
Sikerült elérni, hogy a foglalkoztatottsági statisztikákba beszámolják azt is, aki akár egy órát dolgozott, vagy külföldön vállalt munkát.
 
Talán a miniszterelnöknek ezek után sikerül rájönnie, három év alatt tönkretette az országot, elvette a jólét reményét, és csak a tolvajlásban alakított nagyot.
 
Mennie kell. Az lesz a valódi siker.
 
Gúr Nándor,
az MSZP alelnöke