2012. szeptember 04. 11:50

Simicska-Simicska: 1-0

Úgy tűnik, Simicska Lajos megunta, hogy a második Fidesz-kormány hatalomra jutása óta gyakorlatilag nem talál ellenfélre a hazai közbeszerzési piacon.

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az MTVA legújabb, közterületi reklámozásra kiírt pályázatán két cégét is elindította…

Apró szépséghiba, hogy az MTVA aktuális felhívására csak a Simicska-cégbirodalomhoz tartózó két cég jelentkezett. Ennek tükrében aligha meglepő, hogy a ”Csak a Fidesz!” jelszavával kampányoló párt által felügyelt MTVA legújabb villámtendere is a Fidesz Zrt. és gazdasági holdudvarának teljes sikerével zárult. Mint ahogy az sem, hogy a vagyonkezelő vezére a páratlanul botrányos és sikertelen 2011-es éve ellenére is 9 millió forintos ”sikerdíjban” részesült.

Az elmúlt két év gyakorlatából kiindulva az sem meglepetés, hogy az évi 70 milliárd forintból ”tengődő” MTVA a napokban egy másik haveri cégnek is kitalicskázott több mint 17 millió forintot különféle kommunikációs tanácsokért. Ezt a megbízást azonban nem a Simicska-birodalom, hanem a Fidesz egykori, utóbb jogerősen elítélt pártigazgatójának érdekeltségébe tartozó Prestige Média Kft. nyerte.

Az MSZP felszólítja a kormánypártok oligarchahálózatát fenntartó Fidesz Zrt. vezetőit, hogy azonnal és radikálisan fejezzék be a közvagyon pofátlan és jó erkölcsbe ütköző közgépesítését!

Török Zsolt,
szóvivő