mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 13. 15:08

Simonka ne rombolja tovább az Országgyűlés tekintélyét, azonnal mondjon le a mandátumáról!

Simonka György már a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt, ugyanakkor még mindig tovább bővül a bűnlajstroma. Az ügyészség ugyanis vesztegetés miatt is vádat emelt a Fidesz országgyűlési képviselője ellen.

Az MSZP ezúton is felszólítja Simonka Györgyöt, hogy mondjon le képviselői mandátumáról és távozzon a közéletből!

Kíváncsian várjuk hogyan fog Orbán Viktor reagálni párttársa bűnügyeire. Továbbra is kiáll a miniszterelnök a „bátor” embere mellett vagy képes lesz végre elengedni már a nyomozó hatóságok szerint is korrupt fideszes parlamenti képviselő kezét?

Továbbá ideje lenne, hogy a legfőbb erkölcscsősz szerepét betöltő Kövér László is megszólaljon párttársa ügyében, ha tényleg annyira szem előtt tartja az Országgyűlés tekintélyének védelmét.

A Simonka-féle ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos, egyben környezet- és klímatudatos Magyarországot hozzon létre.

MSZP