mszp.hu
2019. október 04. 14:48

Simonka nem magányos elkövető, minden érintett fideszes politikust a vádlottak padjára!

Sajtóhírek szerint a Simonka-féle bűnszervezetben újabb fideszes politikusok neve került elő: Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsét, és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is a vádlottak padjára ültetik.
A miniszterelnök által nem is olyan régen vendégül látott fideszes Simonka Györgyre, sajtóhírek szerint az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért az 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt.

Az MSZP-nek igaza lett: Simonka nem magányos elkövető. Simonka Békés megyei párttársai – sokan most a Fidesz polgármesterjelöltjei – nélkül nem tudta volna ilyen hosszú ideig és ekkora összegben véghez vinni a lopást.

Az MSZP helyi politikusai a kezdetektől felhívták a figyelmet a visszaélésekre, miközben a Fidesz politikusai, polgármesterei csendben asszisztáltak a bűnszervezet lopásához.

A kereszténydemokrata fideszes megtévedt bárányok úgy gondolták, hogy amit – egyelőre büntetlenül – megtehet Orbán Viktor veje, Tiborcz István, azt megtehetik ők is. Tévedtek!

Az MSZP szerint a felelősségre vonás továbbra sem állhat meg Simonka Györgynél, minden érintett fideszes politikusnak Simonka György mellett a helye, a vádlottak padján. Ha a Polt Péter által vezetett ügyészség rendesen végezné a dolgát, akkor a Fidesz fél Békés megyében nem tudott volna polgármesterjelöltet állítani.

2019. október 13-án erről a gyalázatról is véleményt mondhatunk és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: nemet mondhatunk a lopásokra és leválthatjuk a korrupt fideszes helytartókat.

MSZP