Soha nem találkoztam Rozsa-Floressel

A Heti Válaszban az őszödi beszéd kiszivárogtatásaról nyilatkozó Szabó Bálint perében ma tanúként vettem részt a Szegedi Törvenyszeken. Elmondtam, hogy a Szabó Bálint által vagy mások által kitalált történetnek nincs semmi alapja, ráadásul mákonyos, teljesen valószínűtlen. Úgy látszik, a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa.

Megismételtem, amit eddig mondtam: Nem ismertem Rózsa-Florest, soha nem találkoztam vele, sem másokkal együtt, sem egyedül. Ő nem az én ismerősöm volt, hanem Bayer Zsolté, aki nekrológot írt róla a Magyar Hírlapban a jobboldal Che Guevarája címmel. Továbbá: azt állítani, hogy két védett politikus és egy harmadik kormánytag felkeresi a lakásán ezt a kétes figurát, már több mint abszurd.  Mivel a kormányőrség minden mozgásomat rögzítette, már tavaly felhatalmaztam őket, hogy ha bárki kérné tőlük, hozzák nyilvánosságra, hogy jártam-e egyáltalán az Eötvös utca bármelyik lakásban, az általam ismeretlen időpontban. Érdekes, tudtommal ezt senki nem kérte.

Több alkalommal elmondtam már, hogy az őszödi frakcióülésnek csak az elején vettem részt, mert Gyurcsány Ferenc akkor kért fel miniszternek utána Szigetvári Viktorral együtt távoztam, mert az önkormányzati választásokat előkészítő megbeszélésem volt Budapesten. A hangfelvételt akkor ismertem meg, amikor az nyilvánosságra került.  Sem ezzel, sem más hangfelvétellel nem volt dolgom, azokat mint ahogy az a sajtóból közismert, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke és pártigazgatója őrizte.

Én, aki az MSZP megalakításában és megszervezésében részt vettem, aki minden nehéz helyzetben kiálltam a baloldali eszmékért, határozottan visszautasítom azt a feltételezést, hogy valaha is az MSZP érdekei ellen cselekedtem volna. 2006-ban a választások politikai felelőseként mindent megtettem a párt győzelméért, nem mellesleg, Gyurcsány Ferenccel együtt. Teljesen értelmetlen és logikátlan azt feltételezni, hogy a győzelem után ellene léptem volna fel. Közismert, hogy sok politikai kérdésben nem értettünk együtt, ezért nem vállaltam feladatot a kérése ellenére 2004-ben a Pénzügyminisztériumban. Közismert az is, hogy leköszönésekor méltatlanul viselkedett velem, mert nézetkülönbségünk áthidalhatatlanná vált. De soha, semmikor nem éltem a köztünk lévő vitában antidemokratikus és etikátlan eszközökkel.

Szekeres Imre