mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 01. 09:26

Soha többé háborút!

80 évvel ezelőtt a mai napon a világtörténelem legsötétebb időszaka kezdődött el. A hatalmukhoz görcsösen ragaszkodó, a gyűlölet politikájában hívő politikusok felelőtlensége, az európai nemzeteket megmérgező több évtizedes gyűlölködés, a náci és fasiszta eszmék terjedése öltöttek formát az 1939 szeptember 1-jén kirobbant II. világháborúban.
A rengeteg áldozatot követelő háborút követően Európa nemzetei azonban elindultak a megbékélés útján, és létrehoztak egy olyan közösséget, amely képes a kontinensünk békéjét a mai napig garantálni.

Ennyi idővel a második világégést követően azt kellene látnunk, hogy Európa és a világ többi részének a vezetői mindent megtesznek azért, hogy a történelem ne ismételhesse meg önmagát. Azonban 2019-ben azzal kell szembesülnünk, hogy továbbra is vannak olyan politikusok, akik a korábbi sötétséget akarják újjáéleszteni.

Az Európai Unió már több mint 60 éve biztosítja a nemzetek békés együttműködést, azonban újra megjelentek olyan vezetők, akik a szélsőséges eszmék hirdetésével és a gyűlöletpolitikájukkal szét akarják verni az európai egységet.

Közös felelősségünk, hogy ne engedjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát. Ezért elkötelezettek vagyunk az Európai Unió megerősítésében, mert csak egy erős közösség garantálhatja a népek békés egymás mellett élését és az ordas eszmék megállítását.

MSZP