mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. június 05. 16:16

Sokadik perét nyerte meg Ujhelyi István az őt gyalázó kormánysajtóval szemben

Újabb bírói ítélet mondta ki, hogy hazudott a kormányzati propaganda-sajtó Ujhelyi István szeged-szőregi házának állítólagos felújításával kapcsolatban.

Ezúttal a HírTv-t kötelezték a mai napon meghozott elsőfokú bírói döntés értelmében arra, hogy közleményben ismertessék: valótlanul híresztelték a Délmagyar korábbi cikke és Baranyi Sándor nyilatkozata alapján, hogy az MSZP európai parlamenti képviselőjének szegedi házát sokmillió forint értékben a Szeviép nevű cég újította fel.

Nem először nyert pert Ujhelyi István a róla ilyen és ehhez hasonló hazugságokat terjesztő kormánymédiával szemben: legutóbb többek között a Lokál és a Ripost című kiadványokat kötelezték helyreigazításra, a Figyelő pedig még a bírósági eljárást megindítását megelőzően helyreigazító közleményben ismerte el, hogy valótlanságokat híresztelt a politikusról.

Sokatmondó, hogy a hazugságokat szintén több alkalommal is tényként közlő kormányközeli EchoTv pedig egyelőre azzal próbál kibújni a hasonló bírósági eljárás alól, hogy a tévécsatorna jelenleg nem működik.