mszp.hu | Belföld
2023. január 19. 17:55

Sokaknak van szüksége tűzifára, az MSZP politikusai Győrtelekre mentek segíteni

Sokaknak van szüksége tűzifára, az MSZP politikusai Győrtelekre mentek segíteni
Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának jelenlegi és korábbi tagjai idén negyedik alkalommal mentek Győrtelekre Halmi József polgármesterrel szociális tűzifát pakolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - ahogy sajnos az ország minden pontján - nagyon sok rászoruló várja a tűzifát.

Tóth Bertalan frakcióvezető, Komjáthi Imre társelnök, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, Hiszékeny Dezső, Tóth Viktor, Varga László, Korózs Lajos és Nyakó István örülnek annak, hogy személyes erőfeszítéssel is hozzá tudtak járulni ahhoz, hogy a tüzelő könnyebben eljusson a rászorulókhoz, és meleget adjon a győrteleki otthonokban.

"Halmi József egy baloldali értékeket képviselő polgármester, aki úgy érzi, hogy mindenkinek segíteni kell" - mondta Komjáthi Imre.

Győrteleken 300 lakáshoz kell kiszállítani a tüzelőt. Az itt élő emberek egy jó része nem tudja megfizetni a tűzifa árát, ide vezetett a Fidesz kormányzása.

Korózs Lajos emlékeztet az Orbán-kormány 10 évvel ezelőtt eltörölte azokat a szociális szolgáltatásokat, és pénzbeli ellátásokat, amik korábban segítséget tudtak nyújtani. 

Az MSZP képviselői évek óta szolidaritási alapba utalják a fizetésemelésük összegét, amiből eddig már több mint 100 millió forint értékben segítettünk rászoruló családokat, intézményeket, civileket.

Karácsonykor rászorulóknak gyűjtött adományokat az MSZP

A legutolsó választmányi ülésen a választmányi tagok több, mint 100 csomagot gyűjtöttek össze és juttattak el négy település lakóinak, illetve a társelnökök, valamint az elnökség tagjai is személyesen vittek csomagokat, a párt helyi szervezetei is kivették a részüket az adományozásból.