Népszava
2012. június 27. 07:57

Sokat beszélt az MSZP-s, megbüntették

Először 50 ezer forintos rendbírság megfizetésére kötelezte a nagykőrösi, fideszes többségű képviselőtestület az egyetlen szocialista tagját, majd az MSZP-s László Ferenc tiszteletdíját is felfüggesztették. 

 

Az ellenzéki politikus, aki a Pest Megyei Közgyűlésnek is tagja, valamint pártja megyei alelnöke, saját bevallása szerint soha nem tesz lakatot a szájára, elmondja, sőt honlapján megírja, ami nem tetszik neki. Úgy gondolja, ezért akarja a város kormánypárti vezetése ellehetetleníteni.
 
Szóvá tette már, hogy uniós pénzekből a belváros, a csónakázó-tó ugyan már megszépült és valóban készül a csatornahálózat, de munkahely szinte nincs a városban, ezért a fiatalok elvándorolnak. Elmondta, hogy látványberuházások helyett egyebek mellett a konzervipart kellene feltámasztani.
 
Tavasszal blogjában számolt be arról, hogy a fideszes képviselők titkos szavazáson nem fogadták el a helyi rendőrkapitány beszámolóját. "Sok mendemonda hallható arról, hogy mi is a baja a fideszes képviselőknek a nagykőrösi rendőrökkel. Mint hírlik, legfőképpen az, hogy nem kivételeznek velük" - írta. A beszámolóhoz a fideszes polgármester, illetve a helyi kormánypárti képviselők fotóját mellékelte, de szemüket fekete csíkkal takarta ki. 
 
Az önkormányzat következő ülésén ezért a városi szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva 50 ezer forintos rendbírságot szabtak ki rá. Mivel azt nem fizette be, hanem jogorvoslatért a megyei kormányhivatalhoz fordult, a május végi testületi ülésen helyi rendelet megsértéséért a tiszteletdíját is felfüggesztették. László Ferenc elmondta, a tiszteletdíj megvonásáról szóló városi rendelkezést a megyei kormányhivatal már tavaly, egy másik üggyel kapcsolatban törvénysértőnek ítélte, a nagykőrösi fideszeseket azonban ez nem érdekli.
 
A szocialista politikus természetesen ismét a kormányhivatalhoz fordult, azután, ha kell bíróságon keresi majd igazát és a pénzét. Kijelentette, hogy nem fél, nem hátrál, mert "van elképzelése a város jövőjét illetően".
 
F.Á. /