Belföld | áfa közlemény luxuskormány megszorítás
2013. április 29. 14:14

Sokba fáj az Orbán-kormány

Sokba fáj az Orbán-kormány Magyarországnak, a magyar embereknek. Az átlagcsaládokat az igazságtalan adórendszerrel, az európai rekordszintre emelt áfával és folyamatos megszorításokkal szegényítő Orbán Viktor ígéretével ellentétben az olcsóbb állam kialakításában is rosszabbul teljesít.

Miközben az unióban nem csak szavakban valósítják meg a kisebb és olcsóbb kormányzást, addig itthon Orbán Viktor ebben a tekintetben is szembe megy Európával, de a saját választási ígéretével is. Az EU-biztosok fizetése 25 százalékkal csökken, Orbán Viktor kormányának tagjai viszont minden korábbinál többen vannak és többet tesznek zsebre.

Az ellenzékben még kisebb és olcsóbb államot ígérő Orbán Viktor kormányában már 44 államtitkár és 72 helyettes államtitkári bársonyszék foglalt, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen például lassan már a portás is államtitkári rangban és fizetésért szolgál.

Az Orbán-kormány 400 millió forinttal többe kerül évente, mint az utolsó szocialista kormány, és akkor a megyei kormányhivatalok élére államtitkári rangban kinevezett vezetők és a járási hivatalvezetők luxusfizetéséről még nem is beszéltünk.

A kampánykormány hazugságait emellett egy minden korábbinál népesebb, 400 fős propagandagépezet gyártja és terjeszti. Hiába azonban a hazug sikerpropaganda. Az emberek pontosan látják, hogy a jelenlegi kormányban nagyon sokan vannak, és elegük is van belőle.