Sokkal rosszabbul élünk

Régóta bizonyítjuk statisztikákkal és a Fidesz által elfogadott jogszabályokkal, hogy a kormány kizárólag a felső tízezernek kedvez. Hogy a szegényeket nemcsak hogy otthagyja az út szélén, de még beléjük is rúg. Most mindezt egy pártfüggetlen napilap is kiszámolta. Az eredmény: az átlag fölött kereső kevesek havi tízezer forintot spórolnak, a döntő többség 18.500 forinttal él kevesebből.

Orbán számára nem tíz vagy tizenötmillió magyar van, hanem a baráti kör, az oligarchák, a nagybirtokosok, a hűbéresek… csak a gazdag elit.
 
Matolcsy szabadságharca valójában polgárháború. A hatalmon lévő gazdagok csatáznak a kiszolgáltatott szegények ellen. Tőlük elvesznek, maguknak és barátaiknak pedig odaadják. Mára négymillióan élnek létminimum, és másfél millióan a szegénységi küszöb alatt.
 
A Nemzeti Átverés Pártja közel három éve ámítja a lakosságot a jobb élet és a felemelkedés reményével. Szerencsére az embereket nem lehet átverni puszta lózungokkal, a tényeket mindenki pontosan érzi a pénztárcáján.
 
Elég az Orbáni teljesítetlen ígéretekből, elég a blöffpárt üres szavaiból, elég a szegények kiszipolyozásából!
 
Orbánnak és Matolcsynak mennie kell! Igazságos adórendszerre, és a rászorultakkal szolidáris kormányra van szükség. Az MSZP erre készülve folytatja az ellenzéki szakpolitikai egyeztetéseket, és készítette el Gazdasági Kilábalási Koncepcióját.
 
Török Zsolt,
szóvivő