Soltész és a valóság

Soltész Miklósnak inkább a szomorú valóságról kellene beszélnie, nem a kormányzati sikerpropagandát tolni.

A tények az Orbán-kormány családpolitikájának kudarcát mutatják: egymillió gyermek él szegénységben, félmillió éhezik. Éves szinten több mint 5%-kal csökkent a születésszám és ma már minden ötödik felnőtt csak egy hétig tudná eltartani családját tartalékaiból, ha elveszítené állását. A második Orbán-kormány utolsó évére a gyermekvállalás az egyik fő szegénységi kockázattá vált!

Az Orbán-kormány három éve beszél arról, hogy mindent meg kíván tenni azért, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek Magyarországon, s a munka és a család összeegyeztethető legyen. Ehhez képest ma Magyarország a szegényedő átlagcsaládok, az éhes gyerekek országa.

Kormányra kerülve az MSZP ezért azonnal meg fogja szünteti a gyermekéhezést. Ki fogjuk terjeszteni a családi adókedvezményt és nem csak szavakkal fogjuk ösztönözni a családbarát munkahelyek létrehozását, a rugalmas foglalkoztatást, a gyermekvállalást. Az MSZP kongresszusa által elfogadott program nagyarányú bölcsődefejlesztést, valamint minden család számára ingyenes bölcsődei ellátást is garantál.

Ha az Orbán-kormány igazságtalan családpolitikája marad 2014 után is, akkor az átlagos, vagy az alatti jövedelmű családok gyermekei megint vesztesek lesznek. Az MSZP kormányzásának a nők, a munkavállalók, a kkv-k, valamint a nyugdíjasok mellett a gyermekek is biztosan a nyertesei lesznek.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag