mszp.hu | ajánlás választás 2014 összefogás
2014. február 17. 10:29

Sorozatos botrányok az összefogás ajánlóíveinek átvételekor!

Informatikai hibák és felkészületlenség a helyi választási irodáknál.

Szervezetlenségről és informatikai összeomlásról árulkodnak a hétfő reggeli tapasztalatok az ajánlóívek átvétele során. Az ellenzéki összefogás egyéni országgyűlési képviselő-jelöltjei az elmúlt órákban az egész országban megkezdték az ajánlóívek átvételét. Sajnálatos, hogy többek között Vecsésen, Mezőtúron, Csornán és Pécsett az előzetesen hibátlanul leadott igénylőlapok adattartalmához képest, az egységes informatikai rendszer ellenére rossz jelöltállító szervezeti sorrend szerepelt az ajánlóíveken, ezzel lehetetlenítve el az ajánlásgyűjtés megkezdését az ellenzéki jelöltek számára. Szemben velük, a Fidesz-KDNP jelöltjei az érintett választókerületekben már ma reggeltől gyűjthetik az ajánlásokat.

Az ellenzéki összefogás pártjai azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményeznek és a választási szervekhez fordulnak, hogy az egységes informatikai rendszer ellenére hogyan lehetséges ilyen szervezési kudarc, amely veszélyezteti az ellenzéki pártok indulását a választáson. Különösen furcsa, hogy a két pécsi központú egyéni választókerületben eltérő adattartalmú ajánlóíveket adtak át az összefogás képviselőjelöltjeinek.

Az összefogás egyéni választókerületi képviselőjelöltjei addig nem távoznak a helyi választási irodákból, amíg helyes adattartalmú ajánlóíveket nem kapnak, és az ajánlásgyűjtésüket hátráltató hibák kijavítása után haladéktalanul megkezdik az ajánlásgyűjtést.

Budapest, 2014. február 17.

Molnár Zsolt (MSZP), Szigetvári Viktor (Együtt), Molnár Csaba (DK), Karácsony Gergely (PM), Boruzs András (MLP)
az Összefogás politikusai