2012. július 12. 11:22

Sorozatosan sérti meg a törvényeket Nagykőrös fideszes vezetése

A Pest Megyei Kormányhivatal után dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is törvénytelennek minősítette a nagykőrösi önkormányzat fideszes vezetésének döntéseit, amelyekkel az ellenzéket és a szabad sajtó munkáját kívánták gátolni.

A Pest Megyei Kormányhivatal állásfoglalása szerint jogsértő az a rendelet amely alapján egy blogbejegyzés miatt először 50 ezer forint rendbírság fizetésére kötelezték László Ferencet, a nagykőrösi önkormányzat képviselő-testületének egyetlen MSZP-s tagját, majd ezt követően újabb büntetésként megvonták a teljes tiszteletdíjának folyósítását. A kormányhivatal kimondta, mindezek a rendelkezések ellentétesek az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvénnyel.

Dr. Péterfalvi Attila szerint ugyancsak jogsértő az a rendelet, amely szerint az önkormányzat nyilvános képviselő-testületi üléséről videó- és hangfelvételt csak teljes terjedelemben lehet készíteni és nyilvánosságra hozni, illetve csak akkor, ha az ülés előtt egy órával bejelentik, mivel ez korlátozza az érintettek közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő jogát.

Íme a bizonyíték, a Fidesz törvénytelen eszközök használatától sem riad vissza azért, hogy megpróbálja az őt esetleg kritizáló szabad sajtót ellehetetleníteni, illetve az önkormányzat egyetlen szocialista képviselőjét elnémítani.

MSZP Nagykőrösi Szervezete