mszp.hu | Belföld
2022. április 01. 14:41

Sorsfordító lesz az április 3-iki választás – mindenki éljen a lehetőséggel!

Sorsfordító lesz az április 3-iki választás – mindenki éljen a lehetőséggel!
Sorsfordítónak nevezte a vasárnapi választást Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Szegeden sajtótájékoztatón, ahol Csongrád-Csanád megye közös ellenzéki jelöltjeivel arra szólított: mindenki éljen a változtatás lehetőségével.

„Kérek mindenkit (...), minél többen jöjjenek el. Mutassuk meg együtt, hogy van esély a változásra, és a változással mindenki nyerni fog. Szavazzanak az egyesült ellenzék listájára: az egyes listára” és az egységes ellenzék közös egyéni jelöltjeire: Csongrád-Csanád megye 1-es választókerületében Szabó Sándorra, a 2-esben pedig Mihálik Edvinre – mondta Tóth.

Mint mondta, „pontosan látjuk, (...) mire számíthatunk, hogyha Orbán és a Fidesz marad”: hogy nem jönnek az európai uniós források; akkor viszont nem fejlődik a gazdaság; ennek következtében még inkább elszabadul az infláció és tovább romlik a forint, munkahelyek szűnnek meg és tovább mélyül a megélhetési válság.

Ha azonban az egyesült ellenzék kapja meg a kormányzás lehetőségét Márki-Zay Péter vezetésével, „azonnal csatlakozni fogunk az európai ügyészséghez, helyre fogjuk állítani a jogállamisági kritériumokat és azonnal el fogjuk zárni a pénzcsapokat, felszámoljuk az államilag szervezett korrupciót és pillanatok alatt hozzáférhetünk ahhoz a több ezermilliárd forinthoz, amelyre most nagyon nagy szükség van” „a szomszédunkban zajló tragikus háború következményei miatt, ahol egy agresszor, Oroszország, lerohant egy független államot” – mondta.

Az egyesült ellenzék erős, együttműködő és összefogó Európai Unióban és a NATO védelmi szövetség erősítésében érdekelt, mert ezek garantálhatják a magyar emberek fizikai és megélhetési biztonságát.
„Ez a választás tétje!” – emelte ki.

Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő, az Egységben Magyarországért közös jelöltje a vasárnapi választáson Csongrád-Csanád megye 1-es választókerületében, kijelentette: valóban igazi esély nyílik a vasárnapi választáson, hogy „új országot tudunk közösen építeni” a Fidesz kormányzati éveit jellemző megosztottság, megfélemlítés és megalázás helyett.

„Az esély tehát adott; de az esély (...) csak egy lehetőség. Mindenkinek élni kell ezzel a lehetőséggel, és el kell menni vasárnap szavazni” – szólított fel.

Kijelentette: „Az új kormánynak a stratégiája a megosztottág megszüntetése, az összetartozás erősítése és egy sikeres Magyarország létrehozása. (...) Mi esélyt akarunk teremteni.”

Ebbe többek között beletartozik, hogy a közoktatásban esélyt kell biztosítani minden fiatalnak a valóban hozzáférhető, minőségi oktatáshoz; a tanároknak tanszabadságot és tisztességes béreket kell biztosítani, és mind a tanárok, mind a diákok a terheit csökkenteni kell.

Mindenki számára hozzáférhető, minőségi egészségügyi ellátást és a szakdolgozóknak tisztességes béreket kell biztosítani. Meg kell teremteni egy olyan nyugdíjrendszer alapjait, ahol a hosszú ledolgozott évek után a nyugdíjasok tisztességesen élhetnek: nyugdíjkorrekcióval együtt egy olyan, vegyes indexáláson alapuló rendszert, amely nemcsak az inflációt, hanem a fogyasztói árak emelkedését is figyelembe veszi, s amelyet egyébként a Fidesz megszüntetett.

Programjukba az új alkotmány létrehozása is beletartozik, de fel kell lépniük a korrupcióval szemben, és vissza kell adni az önkormányzatok jogait és forrásait – sorolta tovább.

Minden, amit a hat párt közösen megalkotott, megtalálható az Egységben Magyarországért programjában, a Fidesznek azonban semmilyen programja nincs – mutatott rá.

Mihálik Edvin momentumos politikus, Szeged Zöld város programért felelős tanácsnoka és az Egységben Magyarországért közös jelöltje Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületében, azt emelte ki: a kormányváltás után a helyi közösségek visszakapják a Fidesz által alapítványokba kiszervezett egyetemeiket, és újra lesz beleszólásuk az ügyeikbe.

Arra hívta fel a figyelmet: csak a kormányváltás jelent garanciát arra, hogy április 3-a után is legyenek Magyarországon európai uniós források.


 

Kapcsolódó párttagok