MTI/mszp.hu
2012. szeptember 04. 14:57

Stabilitást ígér Dunaföldváron Horváth Zsolt

Fontos, hogy Dunaföldváron csak teljesíthető programok induljanak el, amelyek a város pénzügyi stabilitását nem veszélyeztetik - mondta a dunaföldvári időközi polgármester-választáson független jelöltként induló MSZP-s politikus kedden Szekszárdon sajtótájékoztatón.

Horváth Zsolt, aki az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese és Dunaföldváron független önkormányzati képviselő, hangoztatta: fontosnak tartja azt is, hogy "egy városvezetés próbáljon meg a politikai csatározáson felülemelkedni, és a város működőképességét tartsa szem előtt".
    
Megválasztása esetén legfontosabb céljának a 2012-es év lezárását, a járások kialakításával, az oktatás átalakításával kapcsolatos változások higgadt levezénylését nevezte. "Bennem megvan a folyamatosság és a stabilitás, amitől ezek a változások a város működését nem fogják befolyásolni" - fogalmazott.
    
Fejlesztési tervei között elmaradt infrastrukturális beruházásokat, a dunaföldvári partfal megerősítését, a városi fürdő fejlesztését és az egészségügyi ellátás javítását említette meg.
    
Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben szintén független jelöltként 37 szavazattal maradt alul a város július 11-én elhunyt polgármesterével szemben, képviselőnek ugyanakkor megválasztották.
    
Az MTI kérdésére - függetlenként való indulásában van-e szerepe annak, hogy az MSZP jelenlegi támogatottsága esetleg nem segítené megválasztását - azt válaszolta, hogy a Magyar Szocialista Párt be van ágyazódva a társadalomba.
    
"A statisztikák ma mutatnak valamit, de azt gondolom, hogy a statisztika nem biztos, hogy jó" - mondta a közvélemény-kutatásokra utalva.
    
Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke a sajtótájékoztatón megjegyezte: a Fidesz az elmúlt két évben képtelen volt irányítani a várost, mert nem volt többsége a képviselő-testületben, amelynek jelenleg három fideszes és öt független tagja van.
    
Horváth Zsolt megválasztásával a testületben többséggel bíró polgármestere lenne a városnak - mondta.