Stadionok helyett kórházakra költ áprilistól a Mesterházy-kormány

Egészségügyi katasztrófát szabadít Magyarországra a Fidesz. Kórházak működése állhat le fizetésképtelenség miatt: már most több gyógyító intézményben nem tudják beszerezni a megfelelő gyógyszereket, nincs pénz villanyszámlára, nem képesek biztosítani a napi működés alapvető feltételeit.

Mindezt az okozza, hogy az Orbán-kormánynak nem számít az emberek egészsége: a Fidesznek csak az fontos, hogy mindenkitől beszedjék a pénzt, amit aztán stadionok építésére fordítanak. Eközben a kórházaktól és szakrendelőktől összesen 300 milliárd forintot vontak el.

A jobboldal a várólisták után a kórházak adósságának rendezésével is csődöt mondott. A Fidesz nemrég beismerte, hogy a várólisták csökkentése számukra reménytelen.

Nem véletlen az sem, hogy az államkincstár internetes oldaláról gyorsan eltüntették a kórházi adósságok mértékét.

Ebben a helyzetben az összefogás pártszövetség programja jelentheti a kiutat: radikálisan csökkentjük, illetve teljesen megszüntetjük a várólistákat, és biztosítjuk a kórházak működéséhez szükséges finanszírozást. A Mesterházy-kormány stadionok építése helyett az emberek egészségére költi a meglévő pénzt. Ez a garanciája annak, hogy a kormányváltás után nem kell majd hónapokig várni műtétekre, diagnosztikai vizsgálatokra.

Kormos Kata,
szóvivő