Steiner Pál rendkívüli pénzügyi bizottsági ülést hív össze

Az elmúlt napok botrányos sajtóhírei miatt összehívom az V. kerületi önkormányzat Pénzügyi Bizottságának rendkívüli ülését. Az ülésre meghívom Rogán Antal volt polgármestert és Sélley Zoltánt, a kerületi vagyonkezelő volt igazgatóját, a jelenlegi jegyzőt.

Az elmúlt hét eseményei után az a legkevesebb, hogy jelenlétükkel is kifejezik, vállalják a felelősséget az elmúlt nyolc év belvárosi ingatlangazdálkodásáért. Az ülés formális összehívásáról a lehető legkorábban, hétfőn intézkedem.

A rendkívüli pénzügyi bizottsági ülés napirendjére tűzöm az elmúlt nyolc év ingatlanértékesítései szabályszerűségének és megtérülésének vizsgálatát. Így napirenden lesz a Dorottya utca 8. eladása és Portik élettársának ingatlanszerzése is.

Kezdeményezem továbbá a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását azért, hogy a Pénzügyi Bizottság kapja vissza valamennyi, a kormánypárti többség által nemrég elvett ellenőrzési jogkörét.

Tisztességes gazdálkodás ugyanis akkor lehetséges, ha a mindenkori ellenzék által vezetett bizottságnál vannak az ellenőrzési jogkörök.

Dr. Steiner Pál,
Önkormányzati képviselő,
az V. kerületi Pénzügyi Bizottság elnöke