mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Nyugdíj
2021. szeptember 13. 22:49

Stop alacsony fizetések és nyugdíjak! Stop mumuskiáltás!

Stop alacsony fizetések és nyugdíjak! Stop mumuskiáltás!
Riogatás helyett a Fidesz foglalkozhatna hazánk valódi problémáival is – az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnökjelöltje egy európai Magyarországot, igazságos jövedelmeket és létbiztonságot ígér.

Budapest után országosan is le fogja győzni Karácsony Gergely és tisztességes, demokrata csapata a fideszes maffiakormányt, amely újabb 130 millió forint közpénzt lopott el, hogy az előválasztás előtt még megpróbálja lejáratni Budapest főpolgármesterét – mondta hétfő délutáni online sajtótájékoztatóján Lukoczki Károly az MSZP-Párbeszéd XVII. és X. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje.

„A Fidesz 130 millió forintot költött egy újabb kitalált ijesztegetésre, pedig Magyarországnak vannak nagyon is valóságos problémái. Mondhatnánk például azt, hogy „Stop alacsony fizetések!”, mert a Fidesz még a minimálbért is megadóztatja!” – emlékeztetett Lukoczki a kormány kényszeres mumuskiáltásaira, melynek legújabb célpontja éppen Karácsony Gergely lett.

„Az MSZP-Párbeszéd szerint a minimálbérből már nem szabad elvenni, ezért akarjuk sávos adójóváírással emelni a kézhez kapott fizetést mindenkinek, aki most 321.000 forintnál kevesebbet keres” – hangsúlyozta.

Az MSZP-Párbeszéd programjából emellett kiemelte még a növekedést is figyelembe vevő nyugdíjemelést, az alapvető élelmiszerek ÁFA-csökkentését, a tisztességes álláskeresési támogatást, és a fideszes kormány elhibázott politikája miatt kialakult brutális lakhatási válság csökkentését.

„Látható, hogy a Fidesz nem Magyarország valódi problémáival foglalkozik, ők csak táblákat gyártanak és riogatnak” – tette hozzá.

Leszögezte, az MSZP-Párbeszéd szövetségének konkrét tervei vannak arra, hogyan élhetnének jobban az emberek. „Érdemes ezért az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnökre szavazni!” – hívott fel végezetül a pártszövetség kispesti és rákosmentei képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok